fredag den 17. juni 2011

I regn og slud... fotografen tager ud!

Der findes ikke dårlig vejr - kun dårlig påklædning! Den kender vi vist alle sammen og indenfor fotografering findes der heller ikke dårligt vejr til at fotografere i - noget vejr er bare bedre end andet.

 Når solen skinner fra en skyfri himmel farer de fleste ud med kameraet i hånden og skyder løs. Skal du fotografere mennesker så prøv at undgå solen - den giver sorte og hårde skygger, og stille du dine "modeller" med solen i ansigtet får du de her billeder hvor øjnene er sorte huller fordi de er nød til at knibe dem sammen pga. solen. Næh, du prøv en gang at fotografere når det er overskyet eller gråvejr for den sags skyld - så får du de dejligste bløde skygger med mange detaljer.


For ca. en måned siden skulle jeg skyde nogle billeder af Mohamed Ali til noget pressemateriale. Det var sådan lidt hu-hej agtigt - med andre ord: " det var en haster"!
 Vi mødtes et sted i Randers og vejret var ikke specielt rart at være ude i - gråvejr, blæst og ind i mellem regn. Da det begyndte at regne var vi egentlig klar til at krybe i læ, men jeg havde lyst til at fortsætte for at se hvad regnen kunne tilføre billederne. Bedøm selv!


Så næste gang det regner : "Fat kameraet og skyd løs" for der findes ikke dårligt fotovejr - bare mere eller mindre udfordrende vejr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar